nie w columbusie, tylko z maxidota
[O1] Problem z podłączeniem przekaźnika od alarmu DOG 25 SPi
Zwiń
X
-
[O1] Problem z podłączeniem przekaźnika od alarmu DOG 25 SPi
W samochodzie Skoda Octavia z alarmem DOG 25 SPiiD włączona została u mnie funkcja antynapadowa (DOG 25 SPiiD) podczas naprawy linki od szyby (otwarte drzwi kierowcy, kluczyk w stacyjce, sprawdzanie czy działa itp.) W celu umożliwienia dalszej jazdy mechanik na miejscu odpiął mi kabel z przekaźnika pod kierownicą, żeby alarm nie gasił mi silnika. Nie mam też pilota tego specjalnego do resetowania/autoryzowania bo poprzedni właściciel mi go po prostu nie dał. Próbowałem wielokrotnie wyłączyć funkcję metodą klasyczną za pomocą pastylki i chyba mi się w końcu udało (brak charakterystycznego klikania spod deski rozdzielczej). Ucieszony ściągam pokrywę pod kierownicą, żeby podłączyć ów feralny kabelek, znalazłem przekaźnik (ACB 13201), ale kabelka nie ma. Wydawało mi się, że wisiał obok przekaźnika, grzebałem w karkołomnej pozycji i nic. Prosiłbym o jakieś zdjęcie, z którego miejsca ten kabelek może pochodzić, żeby raz włożyć rękę i podłączyć. Być może to przekaźnik zwisa i trzeba go gdzieś wyżej podpiąć. Jeśli to konieczne, mogę podesłać później zdjęcie co i jak jest podłączone do tego przekaźnika.
-
Komentarz